
STATE OF FLORIDA
DEPARTMENT OF BUSINESS AND PROFESSIONAL REGULATION

July 23, 2001

Mr. Alan Zirlin
901 NE 2 Avenue
Miami FL  33132

Dear Mr. Zirlin:

At a meeting on July 18, 2001, the Board of Accountancy considered your
request for an opinion relating to 61H1-26.001 Form of Practice and Name.
The Board concluded that if the “firm” is not practicing public accounting as
defined in 473.302(7) then the CPA owner could use the CPA designation,
(provided the CPA held an active license) and the firm would not have to be
licensed as a CPA firm.  However, if the firm is practicing public accounting
as defined in 473.302(7) and/or wishes to hold out as a CPA or public
accounting firm the firm would have to be licensed by the Board of
Accountancy.  In that case, the firm and its owners would have to comply
with all of the provisions of Chapter 473, F.S., and 61H1-, F.A.C.  It should
also be noted that the individual CPA cannot practice public accounting as
defined in 473.302(7)(a) as a member of the unlicensed firm.

Please keep in mind that this opinion is based solely on the facts set forth in
your letter and is not intended to be an opinion of general applicability.
Furthermore, we have not conducted an independent factual investigation to
determine whether other relevant facts do or may exist.   We have not
determined whether any aspects of these transactions run afoul of any law
or rule other than those specifically mentioned herein.

Sincerely,

DIVISION OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTING

BY:                                                                                                                  
Martha P. Willis
Division Director
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Secretary
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